Wie maakt Het Verschil in 2021?

Voor de zevende  keer zoekt ‘Het Verschil’ de persoon of vereniging/organisatie uit de gemeente Deventer die Het Verschil maakt in onze gemeente. Die eraan bijdraagt dat iedereen in de gemeente Deventer gelijke kansen krijgt en gelijk behandeld wordt. Iemand die er actief aan bijdraagt dat iedereen mee kan doen!

Een prijs!
Het Verschil reikt een prijs uit aan zowel een persoon als een organisatie of vereniging. De diversiteitsprijs Het Verschil bestaat uit een kunstwerk en de mogelijkheid om een activiteit op het gebied van Beter Samen Leven met 500 euro te ondersteunen.

Wie heeft zich sterk gemaakt tegen discriminatie ? Wie heeft verschillen tussen mensen verkleind, wie heeft bruggen gebouwd in plaats van gepolariseerd? Wie heeft groepen of personen dichter bij elkaar gebracht? We zoeken een persoon of organisatie die opkomt voor mensen die in de verdrukking raakten. Kortom, iemand die de gemeente Deventer een beetje mooier maakt.

De prijs wordt uitgereikt op 5 oktober in de Bergkerk. De uitreiking wordt opgenomen en is te bekijken vanaf 6 oktober op het YouTube kanaal van het Etty Hillesum Centrum.

Voordragen
Voordragen kan tot 12 september 2021, door een mail te sturen naar pr@ettyhillesumcentrum.nl  of draag iemand op een originele manier voor: door een filmpje op www.facebook.com/hetverschildeventer!

Inspiratie
De inspiratie voor de prijs werd geleverd door een groep dappere jongeren die in Deventer in 1942, uit solidariteit met hun joodse medestudenten van de tropische landbouwschool, demonstratief een Jodenster gingen dragen. Voor deze actie werden ze opgepakt en drie weken vastgehouden in kamp Amersfoort.

Wie zijn wij?
De diversiteitsprijs wordt georganiseerd door het Etty Hillesum Centrum, het Meldpunt Discriminatie Deventer, Amnesty International Deventer en het Centrum voor diversiteit en samenleving, en wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *