Prijzengeld Het Verschil: een kansrijke start voor tieners en een jubileumviering

Woon- en Zorgcentrum Humanitas en Nuran Florissen wonnen dit jaar de diversiteitsprijs Het Verschil. Onderdeel van de prijs was een bedrag van 500 euro, te besteden aan een project met sociaal-maatschappelijke betekenis.

Humanitas: een kansrijke start voor tieners

Woon- en zorgcentrum Humanitas gebruikt het prijzengeld voor een project ten bate van tieners uit probleemgezinnen, door middel van een ‘zakgeldregeling’. In ruil voor zakgeld gaat de veertien- of vijftienjarige theedrinken, bloemen plukken of een spelletje doen met een oudere dame, die de rol van een ‘oma’ kan innemen voor dit kind. De oudere dame krijgt een betekenisvolle rol en de tiener kan zich thuis voelen in een warm sociaal klimaat. Als de jongere zich goed ontwikkelt, kan hij of zij een zorgopleiding volgen binnen Humanitas met baangarantie.

Nuran Florissen (Vrouwen voor Elkaar): Jubileumviering

Nuran Florissen won de diversiteitsprijs voor haar werk voor onder andere Vrouwen voor Elkaar en voor het Centrum voor Diversiteit en Samenleving. Zij besteedt het gewonnen prijzengeld aan de viering van 25 jaar Vrouwen voor Elkaar, in 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *