Luisella Lai en Mojo51 winnen Het Verschil 2019

De winnaars en genomineerden

Luisella Lai en Mojo51 zijn de winnaars van diversiteitsprijs Het Verschil. Op donderdag 21 maart ontvingen zij de prijs uit handen van wethouder Carlo Verhaar.

Ruim 120 mensen waren 21 maart,  op de dag tegen discriminatie,  aanwezig bij de feestelijke prijsuitreiking in de bibliotheek Deventer. Alle tien genomineerden, vijf personen en vijf organisaties werden voorgesteld door juryleden Tanja Eekhuis en Gea Sijpkes. Het was warm en ontroerend om te zien en horen hoeveel mensen in Deventer zich inzetten voor anderen. Zo veel mensen die opstaan tegen achterstelling of discriminatie en die ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden zijn!

Luisella Lai kreeg de prijs voor de tien jaar dat ze theater maakt o.a. met mensen met en zonder beperking samen. Theater onbeperkt viert dit jaar haar tienjarig bestaan met het maken van een speelfilm die op 14 juni uitkomt. Mojo51 kreeg de prijs voor het werk dat zij doen voor kleine kinderen tot en met jong volwassenen, die om verschillende redenen net wat minder geluk hebben dan anderen. Ze helpen en ondersteunen hen en zorgen ervoor dat ze hun eigen plek kunnen vinden.

Als intermezzo trad Create dance op. Zeven jonge dansers lieten in enkele krachtige dansen zien hoe je trots kunt zijn op wie je bent, wat het betekent om mens te zijn en hoe mooi vrijheid is. De avond, georganiseerd door het Etty Hillesum centrum, Meldpunt Discriminatie Deventer en Amnesty werd afgesloten met een borrel en lekkere hapjes, gemaakt door Vrouwen voor Elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *